Tandhygiëne bij kleine huisdieren

De tandhygiëne van uw kleine huisdieren is van vitaal belang voor hun algemene gezondheidstoestand. Bij dierenartsenpraktijk Hoog Hemelrijk weten we hoe essentieel de mondverzorging van uw hond of kat is. Heeft uw klein huisdier last van een slechte mondgeur ,tandsteen , bloedend tandvlees, verminderde eetlust,…? Kom dan eens lang bij dierenartsenpraktijk Hoog Hemelrijk zodat we uw klein huisdier aan een uitgebreid mondhygiënisch onderzoek kunnen onderwerpen.

Tandplak en tandsteen

Tandplak is een van de meest voorkomende problemen inzake tandhygiëne bij kleine huisdieren. Tandplak is een witte en vrij zachte laag die kan worden verwijderd door bv. de tanden regelmatig te poetsen. Maar als de tandplak mineraliseert, ontstaat er tandsteen. Deze tandsteen kenmerkt zich door een bruine laag op de tanden en kan enkel via detartratie worden verwijderd. Wanneer er een dikke laag tandsteen gevormd wordt, zal door constante irritatie een ontstekingsproces in gang worden gezet. Dit proces kan zich verderzetten naar de diepere structuren. Daardoor kan het tandvlees zich terugtrekken en kan er ook weefsel- en botafbraak ontstaan. Met het uitvallen van de tanden van uw klein huisdier tot naar gevolg.

Regelmatige mondcontrole

Voor dierenartsenpraktijk Hoog Hemelrijk is regelmatige mondcontrole dus een must voor de tandhygiëne van uw kleine huisdieren. Daarnaast hebt u als eigenaar ook de taak om het gebit zelf te onderhouden via poetsbeurten thuis. Het is aangewezen om de tanden regelmatig te poetsen met een speciale tandenborstel en tandpasta. Al deze tips geven we u graag mee wanneer u langskomt voor de regelmatige mondcontrole van uw hond of kat.

Meer weten over tandhygiëne?

U wist niet dat de tandhygiëne van essentieel belang is voor de gezondheid van uw kleine huisdieren?

Contacteer ons »