Gezond voedingspatroon

Er een gezond voedingspatroon op nahouden is natuurlijk belangrijk om de fitheid van uw kleine huisdieren te garanderen. Bij dierenartsenpraktijk Hoog Hemelrijk beschikken we over jarenlange ervaring die we graag met u delen. Onze eerste betrachting is een gezond en evenwichtig voedingspatroon uit te kiemen dat nauw aansluit bij de specifieke behoeften van uw hond of kat. De voeding verschilt per ras, leeftijd en activiteit van het dier. Een uitgebalanceerd voedingspatroon beïnvloedt bijgevolg de groei en de toekomstige gezondheid van uw kleine huisdieren.

Dieet op maat

Dierenartsenpraktijk Hoog Hemelrijk heeft alle kennis in huis om voor uw huisdier een dieet op maat uit te dokteren. Uw hond of kat heeft nier-, lever- of hartproblemen? Geen nood. Wij zorgen voor een dieet op maat en staan u met raad en daad bij. Ook voor de opvolging van het dieet kunt u rekenen op de vakkennis van onze gespecialiseerde praktijk. Het is immers enorm belangrijk dat een aangepast dieet regelmatig wordt gecontroleerd en dat de juiste hoeveelheden worden berekend.

 

Supplementeren

Het is van groot belang dat u niet zomaar zelf beslist om bepaalde supplementen zoals vitaminen, mineralen en neutraceuticals toe te dienen aan uw dier, want deze kunnen soms ernstige schade berokkenen. Bij puppy’s van grote rassen raden wij aan om tijdens de fase van de exponentiële groei zeker een kwalitatieve voeding te voorzien, en hier eventueel nog extra supplementatie te voorzien voor het ondersteunen van de gewrichten. Ook hier raden wij aan om altijd eerst uw dierenarts te raadplegen voor u van start gaat met het geven van een supplement. Voor meer informatie in verband met de juiste voeding en supplementatie kan u altijd terecht op de praktijk na afspraak of tijdens de vrije consultaties.

Moet uw hond of kat op dieet?

Uw klein huisdier heeft nood aan een gezond voedingspatroon of aan een dieet op maat?

Contacteer ons »